Kaars in glas

Fralet heeft kaarsen in glazen potten op de market gebracht. Om een perfect glas te vinden hebben we veel onderzoek gedaan. Er zijn veel soorten glazen zoals onder andere: soda lime, gehard glas, pyrex glas, duran glas, boriumsilicaat glas. Wat is het verschil?

 

Van welk glas wordt je aardbeienjam potje gemaakt?

Jouw lievelingsjampot is zeer waarschijnlijk soda lime glas wat ook natronkalkglas wordt genoemd. Dit is het meest voorkomende type glas en wordt meestal voor containerglas en ramen (vlak glas) gebruikt. Containerglas kan goed tegen water en vooral voor de opslag van dranken en voedsel worden toegepast. Glas voor het raam heeft andere productiemethode (vlotterproces voor ramen, blazen en persen voor containers) en een andere chemische samenstelling.

 

Welke glas is jouw glazen oven schaal?

Oven schaal en glazen maatbekers zijn van boriumsilicaat glas gemaakt. Duran glas en Pyrex glas zijn merknamen respectievelijk voor laboratoriumglas en huishoudelijke producten. Dit soort glas is hittebestendig tot wel 500 graden Celsius. Normaal glas tot ongeveer 100 graden.

 

Welke glas is jouw kaars glazen potje?

Voor kaarsen kan men in principe alle soorten glas gebruiken, vanwege het relatief lage smelt punt van kaarsvet. Maar een relatief grote oppervlakte is belangrijk voor het mooi branden van een kaars. Daarom heeft Fralet een brede diameter voor zijn cilinder glazen gekozen. Wil je na de brand het lege glas hergebruiken? Dan adviseren we je deze met heet water te wassen, maar niet kokend. De eerste keer niet in de vaatwasser, anders komt alles onder de kaarsresten.

 

 

Wat is gehard glas?

Gehard glas in Engels is tempered glass. Het productieproces is een beetje anders van regulier glas. De glas wordt eerst extreem verhit en direct weer afgekoeld en dit proces zorgt voor een bepaalde spanning waardoor de oppervlakte versterkt. Mocht geharde glas toch breken, valt het glas niet in kleine stukjes. Gehard glas wordt meestal gebruikt in badkamer of in kantoor.

 

 

Deel gewoon je kennis over glas met ons mee. Of wil je meer over glas weten? E-mail: info@fralet.nl

Dit artikel is geschreven door Xiangju Zou. Oprichter van Fralet.nl, ambachtelijke en duurzame kaarsen webshop.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.